Η αγάπη μου και η τόσα χρόνια ενασχόληση μου με τις τέχνες γέννησε την ανάγκη να δημιουργήσω αυτό το blog με την φιλοδοξία να μοιραστώ με συνοδοιπόρους μου καλλιτέχνες , ποιητές , συγγραφείς , συνθέτες , μουσικούς , χορευτές , ζωγράφους , φωτογράφους , αρτίστες γλυκούς ξεχωριστούς της ψυχής μας τα πονήματα . ~Φάνυ Φωτεινή Πολέμη~

Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ EMAIL





Ανοίγω το email μου να δω τι καινούργιο μου ρθε  και βλέπω ένα mail της 85χρονης μανούλας μου . Η κυρά Μαρία  η σούπερ γιαγιά έτσι όπως την φωνάζουν  όλοι οι φίλοι του εγγονού της ...

Η κυρά Μαρία μέσα σε όλα . Το παλευει . Ειναι λίγα χρονια τωρα που εχει μαθει να χειρίζεται μεχρι και τάμπλετ παρακαλώ κι ολο κάτι μου στέλνει με email.
Να οι φωτογραφίες με τον εγγονό της  το καμάρι της , να οι  πόζες με το αμαξίδιο που  της πήρε η αδερφή μου να κυκλοφορεί μεχρι το σούπερ μαρκετ να ξεδίνει λίγο  εκει στην Αγγλία που μου ξενητεύτηκαν  , νά   όμως κι οι συμβουλες (το σύνηθες και το πιό συχνό)  , πως και  τι να κάνω,  κλασσικα εικογραφημένα , ακριβώς όπως κάνουν οι αιώνιες μαμάδες που όσο και να γερνάνε κι εμείς να ...μεγαλώνουμε ,  αδιορθωτες παντα παραμένουν  να μας πρήζουν  ,  και τώρα τελευταία μάλιστα  την είδε και  να γράφει   και κειμενάκια και να μου τα στέλνει παντα μέσω τάμπλετ με τα προσφιλοί της email    ...

Ανοιγω κι εγώ μεσημεράκι  ειχε φτασει να δω τι καινούργιο μου ρθε και διαβάζω:

- Εγραψα κατι  για ρίξτου μια ματιά εσυ που ξέρεις να γράφεις αν σ αρεσει  να μου πεις ? ...
Εντάξει δεν ξερω ορθογραφία αλλά καλύτερα να μην το διορθώσεις του δημοτικού   είμαι  άλλωστε , τι... μη θαρρει ο κόσμος πως ξέρω και πολλά απο γράμματα ...η ουσία ομως βγαίνει  δεν βγαίνει ε?
οι σκέψεις μου  είναι   . Τι λες κι εσυ Φωτεινάρι μου  ?

τι να πω κι εγώ ?  σαν μαμά κάτι καλό και σοφό πάντα θα λέει. Έστω και ανορθόγραφα.

το email :

"Η ΖΩΉ!!!!!!!!! Αφιερωμένο γενικά στην Νεολαία, που ξεκινούν τώρα την Ζωή τους.                                                             

Τι είναι η Ζωή? Είναι ένα πολυποίκιλο πράγμα, ας πούμε ενα φαγητό ποικιλία, αφού την ζούμε, πρέπει και να την γευτούμε, από όλες τις απόψεις.       Που αποτελείται από την Γνώση, την Εφεύρεση, τον Αθλητισμό, την Εργασία, την Ιατρική , την Καλλιτεχνία, την Ψυχαγωγία, την Προσφορά, την Καλοσύνη, την Αγάπη , την Πρόοδο, καθώς, τον Έρωτα και την οικογένειά!!!!!!                                 

1)Η γνώση και η πρόοδος περικλείει όλα όσα βρίσκονται ποιο πάνω.                   

 2)Την Ιατρική , δεν έχει σημασία εάν δεν είσαι Γιατρός , πρέπει να ξέρεις να προσφέρεις τις πρώτες βοήθειες όταν σου χρειαστούν π. χ.         Στο συνάνθρωπο σου, στα παιδιά σου, στον σύντροφο η την σύντροφο,       εάν αυτό λέγεται τραύμα η αρρώστια, και το σπουδαιότερο, το αίμα που σώζει ζωές και να γίνεις αιμοδότης εάν μπορείς.                                                             

3) Τον Αθλητισμό, δεν είναι απαραίτητο εάν δεν είναι η κλήση σου αυτή για δρομέας η βαρέων βαρών, κ,λ,π,φτανει να μάθεις να τρέχεις για την υγεία σου, και να αποφεύγεις κάποιο κυνδυνο, και να μπορείς να φιλαγεσαι όταν κάποιος σου επιτεθεί και να προστατέψεις την οικογένεια σου όπως επίσης και το κολύμπι.                     

4). Η εργασία!!!!!!          Όταν ο άνθρωπος εργάζεται, δεν είναι μόνο ότι βγάζει χρήματα για να ζει

ο ίδιος τον εαυτό του, η μεθαύριο την οικογένεια του, αλλά μαθαίνει και γίνεται υπεύθυνος άνθρωπος και συνεπείς στις υποχρεώσεις του και το τι έρχεται στην ώρα του και σε επαφή με άλλους συναδέλφους του, που του δημιουργεί νέες γνωριμίες, φιλίες και καινούργιες γνώσης.                     

5).Την εφεύρεση, δεν είναι απαραίτητο να γίνεις ένας μεγάλος εφευρέτης πως θα πας στον Άρη κλπ, αλλά να ξέρεις πως να μπορείς να κατασκευάζεις και να φτιάξεις ένα γερό σκαμνί η ένα ξύλινο αλογάκι στο  παιδί σου όμορφο και να μην πέσει κάτω, και πως θα στήσεις κάποιο αντικείμενο στον τοίχο να μην σου έλθει στο κεφάλι.                                               

6. Καλλιτέχνης . Δεν είναι απαραίτητο να γίνεις ένας σπουδαίος καλλιτέχνες πχ ενας Πικάσο κλπ, υπάρχουν και στα απλά πράγματα, το να τοποθετήσεις με γούστο ένα αντικείμενο εάν αυτό είναι ένα δώρο ,να είναι αισθητικά  τοποθετημένο, όχι μόνο να το καμαρώνεις εσύ βλέποντας το, αλλά και ένας που μπαίνει μέσα στο σπίτι σου ή στο γραφείο σου, να το θαμάζει, αν και υπάρχουν πολλά πράγματα στην ζωή αλλά αυτά έρχονται στην πορεία μόνα τους.                                     

7)Ψυχαγωγία!! Τι είναι? Να πηγαίνεις εκδρομές στην φύση με μια καλή παρέα, επίσης ένα καλό θέατρο ένα σινεμά, σε μια συγκέντρωση οικογενειακή, η φιλική παρέα, να φας να πιεις αλλά στα πλαίσια της λογικής που έλεγε και ο παππούς να συμμετάσχεις στο χορό στο τραγούδι και με ένα καλό και όμορφο χιούμορ να διασκεδάζεις την παρέα σου.                             

8). Την προσφορά που σε αυτή είναι μέσα, η αγάπη, και η καλοσύνη, το να είσαι πάντα κοντά, στον συνάνθρωπο σου, όταν αυτός σε έχει ανάγκη, στην οικογένεια σου, καθώς και στους φίλους σου.                                                         

 9).Και τέλος τον Έρωτα!!!!! Ω!!!! Που αυτός έχει κάτι το ξεχωριστό, που έχει ουρά την οικογένεια τα παιδιά τα εγγονακια, δυσεγγονα, κλπ.

Μέχρι τα βαθιά γεράματα και τελειώνει η Ζωή του όταν ο Θεός το αποφασίσει.                 

Αυτή είναι η Ζωή η σωστή όταν την ζήσεις όπως τα πάρα πάνω.

    ~~~~~~~~~~~~~~~

Μαρία   η μαμά σου! "

~~~~~~~~~~

....αυτά με το email.. και τι email εεεε?

Φωτεινή 

η κόρη της



Μαμά Μαρία με το μικρό Φωτεινάρι της