Η αγάπη μου και η τόσα χρόνια ενασχόληση μου με τις τέχνες γέννησε την ανάγκη να δημιουργήσω αυτό το blog με την φιλοδοξία να μοιραστώ με συνοδοιπόρους μου καλλιτέχνες , ποιητές , συγγραφείς , συνθέτες , μουσικούς , χορευτές , ζωγράφους , φωτογράφους , αρτίστες γλυκούς ξεχωριστούς της ψυχής μας τα πονήματα . ~Φάνυ Φωτεινή Πολέμη~

Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Η ΖΩΓΡΆΦΟΣ ΚΑΙΤΗ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ


Επίσημη σελίδα της Καίτης Μαυρομάτη στο fb


Σήμερα το "τέχνης φτερά" παρουσιάζει  την ζωγράφο Καίτη Μαυρομάτη.~~~~~~~~~~


Η Καίτη Μαυρομμάτη γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου Είναι απόφοιτος γραφικών τεχνών της σχολής Δοξιάδη. Το 1973 έφυγε με υποτροφία του ΕΟΜΜΕΧ στο Παρίσι όπου επί τρία χρόνια έκανε σπουδές ζωγραφικής σε κεραμικά στην Ecole Nationale Syperieure des Arts Appliques και παράλληλα ζωγραφική στο εργαστήριο του Pierre Matthey στην Ecole Nationale Superieure des Beaux Arts Πραγματοποίησε ένδεκα ατομικές εκθέσεις 1982, 1984,1987, Γκαλερί Ζυγός- Αθήνα. 1989, Αίθουσα Ιανός-Θεσσαλονίκη 1995, Αίθουσα Espace Kreonidis-Αθήνα 2001, Πολιτιστικό κέντρο-αίθουσα Χάνσεν-Πάτρα 2004 Αίθουσα Σκουφά-Αθήνα 2006 Μορφωτικό κέντρο Αιγυπτιακής Πρεσβείας 2007 Μουσείο Μαρίκας Κοτοπούλη 2009 Αrt café Φίλιον 2011 Γκαλερί Χρυσόθεμις Έλαβε μέρος σε ομαδικές στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Αγγλία, στην Κύπρο στη Βουλγαρία, στη Ρωσία και στις Ηνωμένες Πολιτείες Εκπροσώπησε την Ελλάδα σε τρείς διεθνείς στο Παρίσι, στο Μόντε Κάρλο και στη Brignoles ( Γαλλία) Το 1983 επελέγη στους 10 καλύτερους Ελληνες ζωγράφους για την έκθεση της ΕΟΚ «Νέοι Ευρωπαίοι Καλλιτέχνες» Έργα της βρίσκονται στο Μουσείο Βορρέ ,στο Ευρωπαικό Κοινοβούλιο, στη Δημοτική Πινακοθήκη της Πάτρας, στην Πινακοθήκη σύγχρονης τέχνης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου,στο Ε.Λ.Ι.Α. και σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 
Αρχειακό υλικό υπάρχει στο Ε.Λ.Ι.Α. στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης και στη βιβλιοθήκη-κέντρο ερευνών στο αρχειακό τμήμα, του National Museum of Women in the Arts Washington DC Το 2006, ο μορφωτικός ακόλουθος Ayman Mahgoub απένειμε μετάλλιο του Υπουργείου Πολιτισμού της Αιγύπτου, στην Καίτη Μαυρομμάτη για την προσφορά της στα γράμματα κ τις τέχνες.
~~~~~~